Proper Merelbeke Lopers krijgen Groen Pluim 2023

28 Februari 2023

Proper Merelbeke Lopers krijgen Groen Pluim 2023

Wendy Naesens en Veerle Lamote, vertegenwoordigers van de Proper Merelbeke Lopers, mochten op de nieuwjaarsreceptie van Groen Merelbeke de Groene Pluim in ontvangst nemen.

De Proper Merelbeke Lopers kregen de erkenning voor hun inzet om Merelbeke proper te houden. Ze combineren hun sportieve hobby met het opruimen van afval, door anderen achtergelaten.

Wendy: "Ik haalde mijn inspiratie bij de Proper Strand Lopers. Ik vind het zelf altijd fijn om op een proper strand te kunnen lopen. Als dat daar kan waarom dan niet in onze eigen gemeente."

Zelf de handen uit de mouwen steken is zoveel positiever dan negatieve kritiek geven, vindt ook Veerle Lamote. "Er zijn zo veel mooie plaatsen in Merelbeke, bossen, de Scheldemeersen, … Mensen klagen soms op sociale media over het vuil dat er ligt. Wel in plaats van te klagen ruimen we het op."

Je moet geen getrainde loper zijn. Ook wandelaars kunnen een steentje bijdragen. Iedereen gaat wel eens buiten. Neem gewoon een zak en eventueel een handschoen mee. Alle beetjes helpen. Proper Merelbeke Lopers is intussen een begrip geworden in de gemeente, met honderden volgers, die hen actief en/of passief steunen.

Zij zijn te volgen op hun facebookgroep: https://www.facebook.com/groups/300547450609242

Proficiat en vooral bedankt aan de vrijwilligers!

Wil je zelf ook een handje uit de mouwen steken? Voor materiaal kan je ondersteuning vragen vanuit de gemeente. Je kan zakken, grijpers en handschoenen aanvragen. Neem hiervoor contact op met het recyclagepark via [email protected] of 09 210 35 10