Minder Mobielen Centrale Melle en Merelbeke winnen Groene Pluim

18 Februari 2024

Minder Mobielen Centrale Melle en Merelbeke winnen Groene Pluim

Dank aan de vrijwilligers voor hun verbindende actie en strijd tegen vereenzaming of vervoersarmoede. 

Tijdens hun eerste gezamenlijke Nieuwjaarsreceptie reikten Groen Melle en Groen Merelbeke opnieuw de Groene Pluim uit. Dit jaar vielen de vrijwilligers van de Minder Mobielen Centrale van Melle en Merelbeke in de prijzen. Zij worden geloofd voor hun verbindende actie en hun strijd tegen vereenzaming of vervoersarmoede.

“We richten ons tot mensen die geen eigen vervoer maar ook geen busverbinding hebben”

Zo vertelt Guido De Rijck uit Melle: “Dit zijn voornamelijk 80+’ers. Zij moeten vaak naar een dokter of een medische behandeling”.

“Maar ook ritten met een meer sociaal karakten behoren tot de mogelijkheden zoals de kapper of eens boodschappen doen”, vult Rhoddy Petit uit Merelbeke aan.

“Het schrappen van heel wat haltes van De Lijn zal zeker voelbaar zijn op langere termijn.”

Cindy De Kesel, coördinator in Merelbeke vanuit De Merelaar doet een warme oproep. “Wij willen dat mensen bijvoorbeeld naar ons sociaal restaurant geraken. Maar er is een nijpend tekort aan nieuwe chauffeurs. Die moeten niet per se elke dag rijden. Maar alle beetjes helpen, zeker nu er haltes geschrapt zijn bij De Lijn.”

Beide Minder Mobielen Centrales hopen ook meer te kunnen inspelen op de vraag om mensen te laten genieten van culturele activiteiten, maar zolang het aantal vrijwilligers zo beperkt is, loopt dit moeilijk.

Beide afdelingen van de Minder Mobielen Centrale ontvingen een kunstwerk en een pakket Fairtrade-producten uit handen van Roswitha Gerbosch.

Wil je meer info over de Minder Mobielen Centrale, zowel als gebruiker of als vrijwilliger, neem dan contact op met:

Op de foto: Rhoddy Petit, Guido De Rijck, Rita Laureys, Roswitha Gerbosch, Cindy De Kesel en Tine Lanoye

Foto: Hans Mestdagh

Op Nuus verscheen hierover ook dit artikel.