Groen pakt uit met veel jong talent, ervaring en engagement

05 Maart 2016

Groen pakt op 14 oktober uit met een lijst die barst van het jonge talent. Met de 18-jarige hebben de Groenen bovendien ook de allerjongste Merelbeekse kandidate in huis. Helena is actief als leidster bij Chiro Scheldebloem en begint na de zomervakantie haar studies pedagogie. Ze durft ook al eens het podium op te kruipen als zangeres.Helena Calleeuw

Groen pakt in totaal uit met maar liefst 6 kandidaten jonger dan 35:

Isabel Thys (33 jaar, plaats 4) ? voorzitster van Groen Merelbeke en event manager bij Oxfam Trailwalker

Anne Mertens (22 jaar, plaats 6) ? oud-leidster  bij Chiro Scheldebloem, sociaal werkster en studente antropologie

Eline De Langhe (27 jaar, plaats 12) ? redacteur bij Cultuurnet Vlaanderen

Ellen Spanhove (30 jaar, plaats 16) ? getrouwd met Nick De Meulemeester van het Vogelopvangcentrum, zij is daar zelf ook een van de drijvende krachten.

Pieter Verstraete (29 jaar, plaats 19) ? architect en energiedeskundige

Helena Calleeuw (18 jaar, plaats 20, zie boven)

Eerder maakte Groen al de top 5 en de lijstduwer bekend. Naast Isabel Thys (plaats 4) zijn dat de zetelende mandatarissen met lijsttrekker en huidig fractieleider Stefaan Van Hecke (plaats 1), Marijke Pruyt (plaats 2), Frank Monsecour (plaats 3), Luc Taildeman (ocmw-raadslid, plaats 5) en lijstduwer Lieve Parmentier.

Een stevige mix van jeugd en ervaring. Daarnaast kan Groen uitpakken met nog een resem opvallende kandidaten die in Merelbeke gekend zijn omwille van hun duidelijke engagementen.

Peter Heirman (plaats 7) was 9 jaar lang redacteur bij Visie, het ledenblad van ACV en CM, tot hij er vorig jaar voor koos om in de sector van de armoedebestrijding aan de slag te gaan. Hiermee pakt Groen dus uit met een voormalig uithangbord van de christelijke arbeidersbeweging.

Alex De Bruycker (plaats 9) is al jaren gekend als de voorzitter van het 11.11.11-comité. Een man die zich met hart en ziel engageert voor het Zuiden én voor Merelbeke.

Veerle Duportail (plaats 14) is mobiliteitsexperte, oud Chiro-leidster Klimop en thans Voorzitter van Oxfam Wereldwinkel Bottelare.

Hugo Van Doorslaer (plaats 15) is bioloog, mobiliteitisexpert en al jaren actief in de Werkgroep Mobiliteit Merelbeke.

Met Ivan Raes (plaats 17) prijkt ook de gedreven voorzitter van de Merelbeekse cultuurraad op de Groen-lijst.

Nog een culturele naam, Patrick Pisman (plaats 23), alom gekend in Bottelare en omstreken als secretaris van de Koninklijke Harmonie Voor God en Vaderland en actief in het bewonersplatform.

Verder vinden we ook twee leden van de Beheerraad van de Bibliotheek van Merelbeke op de groene lijst, namelijk Yvette Naudts (plaats 22) en Eric Vermeirsch (plaats 26), met zijn 72 jaar de oudste kandidaat op de Groen-lijst.

Nathalie Verstraete, leerkracht aan het Paus-Jonannescollege van Merelbeke (plaats 8) en Gerda De Backer, Oud-groepsverantwoordelijke jeugdvakanties bij Gezinsbond en thans nascholer leerplan muzische vorming basisonderwijs (plaats 10) brengen een pak onderwijservaring mee op de groene lijst.

Op de lijst staan tevens milieu-experten die actief zijn in de Milieuraad: Kristien Weyts (plaats 18) die tevens actief is in het bewonersplatform Bottelare en Roland De Blauwer (plaats 11), thans Vice-voorzitter Velt Scheldevallei. Met Hans Mestdagh (plaats 21) versterkt Groen zich met een gedreven natuurliefhebber en stedenbouwkundig expert, lid van de Gecoro, en voormalig bestuurslid van de lokale natuurvereniging

Verder vinden we op de lijst nog Luc Tachelet (plaats 13), begeleider kansengroepen op de arbeidsmarkt, Chris Danneels (plaats 24), verpleger aan het UZ Gent en Linda De Wolf (plaats 25), thuisbegeleidster.

 

Klik hier voor de volledige lijst.