Gemeentelijke dienst Mobiliteit maakt brandhout van parkeerbeleid gemeentebestuur!

15 November 2016

Gemeentelijke dienst Mobiliteit maakt brandhout van parkeerbeleid gemeentebestuur!

Gemeentelijke dienst Mobiliteit maakt brandhout van parkeerbeleid. Er is geen sturend parkeerbeleid, centrumparkings zijn slecht aangegeven, er heerst een kakofonie van parkeerregimes en het centrum is niet autoluw gemaakt, terwijl dat wel de bedoeling was. De gemeentelijke dienst Mobiliteit haalt het huidige parkeerplan van Merelbeke onderuit en werkt aan een nieuw voorstel.Eerste reactie Groen: investeer in goeie infrastructuur en signalisatie!

Maak werk van een betere signalisatie van de ondergrondse parking", betoogt Groen-fractieleider Stefaan Van Hecke. "Je kunt er drie uur gratis parkeren, een primeur in België. Rechtover warenhuis Colruyt is er een gratis parking, op vijf minuten stappen van het centrum. Er is betere signalisatie nodig, want het is voor veel mensen niet duidelijk waar je nu wel of niet kunt parkeren, laat staan hoe lang je ergens kan parkeren. Overtuig de mensen ook om vaker de fiets te nemen, al ervaren inwoners Merelbeke nu als onveilig. Zorg dus voor een goede infrastructuur, overdekte fietsstallingen en dwing de zone 30 aan de Hundelgemsesteenweg af."
 
Verkavelingsstop en betere infrastructuur graag.
"Stop ook met verkavelen," aldus Van Hecke, "en laat alleen woonprojecten toe die rekening houden met mobiliteit, zoals een ecowijk met beperkte parkeermogelijkheden. En trek de tram van Moscou of Zwijnaarde door naar Merelbeke, want de bussen staan hier ook gewoon mee in de file. Investeer daarin, en stel de veiligheid van de zwakke weggebruiker voorop."
BIJLAGEN:
15-11-2016-maak_tramverbinding_naar_gent.pdf