Tijl De Witte volgt Anneleen Monsieur op in de gemeenteraad

Anneleen Monsieur zet een stap opzij om zich te concentreren op haar sportcarrière. Tijl De Witte volgt haar op als gemeenteraadslid voor Groen Melle.  Stap opzij om te focussen op WK Anneleen Monsieur vormt samen met Griet Hoet al enkele jaren een tandemduo in het G-wielrennen.  Ze namen o.a. deel aan de Paralympische Spelen in Rio in 2016 en aan het WK in Zuid-Afrika in 2017. Ze leverden samen ook een prachtprestatie op de zesdaagse in 't Kuipke en ontvingen in december 2017 nog één van de laatste Oost-Vlaamse Sportringen.

Anneleen Monsieur: "We willen opnieuw deelnemen aan het komende WK, daarom zet ik nu even een stap opzij in de gemeentepolitiek. Ik focus me tijdelijk volledig op de sport, maar blijf volop geloven in Groen Melle en steun hen ook actief. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober vind je me zeker terug op de lijst."

?Menselijker, eerlijker en gezonder

?Tijl De Witte (44) is ruim 11 jaar politiek actief in Melle en werd vorig jaar nog verkozen tot voorzitter van Groen Melle.

"Ik wens Anneleen veel succes bij haar sportieve uitdagingen en wil haar bedanken voor al haar inzet voor Groen Melle. Ik neem de fakkel van haar over en zal er op mijn beurt - samen met onze fractieleider en toekomstige lijsttrekker Dominique Vandermeersch - voor ijveren dat Melle bestuurd wordt op een menselijke, eerlijke en gezonde manier."

"Na het burgemeestersconvenant en het klimaatactieplan moet er nu ook écht werk worden gemaakt om de CO2-uitstoot van Melle te verminderen. Energiezuinig wonen, milieuvriendelijke mobiliteit en lokale (energie)productie kunnen gestimuleerd worden door de gemeente, maar het is minstens zo belangrijk dat de gemeente ook zélf het goede voorbeeld geeft.

Wij vinden het daarnaast ook belangrijk dat er meer aandacht gaat naar de verschillende woonkernen. Als inwoner van de Vogelhoek en vader van drie kinderen weet ik hoe belangrijk het is om alle wijken leefbaar te houden."