OZON geeft Melle zuurstof!

Chiro Gontrode organiseerde het eerste ecologische festival van Melle ??Op 2 september organiseerde met steun van o.a. de GROS voor de eerste maal

Chiro GontrodeOZON, een festival waar ecologie, duurzaamheid en 'zero waste' centraal stonden.
Bezoekers konden er genieten van muziek, ecologisch verantwoord eten en drinken, swishing (2de handskleding ruilen), een Repair Café en nog veel meer ... maar geen vuilbakken!

Ecologische voetafdruk
Wij vinden het schitterend dat de Chiro hiermee het voortouw neemt en aantoont dat het ook in Melle perfect mogelijk is om de ecologische voetafdruk van een toffe activiteit zo klein mogelijk te houden.

Geeft de gemeente het voorbeeld?
Zou het niet goed zijn als alle clubs, comités, jeugd-, sport- en andere verenigingen ... dit voorbeeld volgen en hun activiteiten en festiviteiten zo duurzaam mogelijk maken?
En durft ook de gemeente het aan om alle evenementen in Melle zo ecologisch en duurzaam mogelijk te (laten) organiseren? Met herbruikbare ipv wegwerpmaterialen zou de afvalberg na een receptie, kermis, (schlager-)festival ... sterk kunnen verminderen. En als de uitleendienst meer herbruikbare materialen zou kunnen uitlenen ...

Chiro Gontrode heeft het met OZON alleszins bewezen: het kàn anders - ook in Melle!