Groene Pluim 2017

Groene Pluim 2017

Chiro Gontrode wint de Groene Pluim 2017 in Melle voor de organisatie van hun ecologische festival OZON. De prijs werd uitgereikt op de oudejaarsreceptie van Groen Melle op zondag 17 december.

Het was best nog spannend wie met de eer zou gaan lopen, want uit een lange lijst met kandidaten bleven nog drie sterke kandidaten over: 

  • De 12-jarige Mattijs die het zwerfvuil in Melle te lijf ging en zijn vrienden overtuigde om mee te doen
  • De Chiro van Gontrode met hun ecologische festival OZON
  • De milieuraad voor de aanplanting en inrichting van het Speelbos in Melle.

Chiro Gontrode bleek met de organisatie van OZON uiteindelijk de sterkste kaarten in handen te hebben. Ze besteedden veel aandacht aan ecologie, duurzaamheid en 'zero waste' . Hun combinatie van muziek, ecologisch verantwoord eten en drinken, swishing (kleding ruilen), een Repair Café en nog veel meer ... werd duidelijk gesmaakt! Proficiat Chiro Gontrode!

Groen Melle vindt het schitterend dat de Chiro hiermee het voortouw neemt in Melle en aantoont dat het perfect mogelijk is om leuke evenementen ecologisch en duurzaam te organiseren. Hopelijk volgen andere verenigingen dit voorbeeld en maken ze hun activiteiten en festiviteiten zo duurzaam mogelijk.

Het zou goed zijn als ook de gemeente de eigen evenementen zo ecologisch en duurzaam mogelijk organiseert. Bijvoorbeeld door herbruikbare bekers te gebruiken in plaats van wegwerpbekers. Dankzij ons voorstel zal dit voor de eerste keer gebeuren op de Melse Feesten in 2018!