Herbruikbare bekers op Melse Feesten

Groen verkleint de ecologische voetafdruk van de Melse Feesten Op de gemeenteraad van december 2017 werden de voorwaarden vastgelegd waaraan de uitbater van de drankstand op de Melse Feesten 2018 zich zal moeten houden.  Dominique Vandermeersch vroeg en verkreeg dat het gebruik van herbruikare bekers hierin als voorwaarde wordt opgenomen. Omdat de toewijzing van de drankstand per opbod gebeurt en dit al begin februari gepland is, zal het gebruik van herbruikbare bekers in 2018 nog maar 'in de mate van het mogelijke' gebeuren. Het is wel de expliciete bedoeling om dit in een volgende versie van het reglement definitief te voorzien. 

 

 

 

 

 

De gemeente Melle heeft zelf herbruikbare bekers die door de verenigingen gebruikt kunnen worden, maar de Uitleendienst beschikt slechts over een 80-tal stuks wat uiteraard ruim onvoldoende is. Groen Melle ?pleit er dan ook voor dat het aanbod herbruikbare bekers van de gemeente serieus wordt uitgebreid. Op de Melse Feesten zal men dit jaar waarschijnlijk gebruik kunnen maken van de herbruikbare bekers van brouwerij Huyghe, aangezien de gemeente de uitbater ook verplicht om drie bieren van hen te verkopen.

Op deze manier verkleint Groen Melle alvast de ecologische voetafdruk én afvalberg van de Melse Feesten ... hopelijk lukt dit ook met de andere evenementen die de gemeente organiseert en laat organiseren!