Wees hard voor Corona, niet voor Cultuur!

Wees hard voor Corona, niet voor Cultuur!

Iedereen begrijpt dat wijkkermissen nu niet veilig kunnen doorgaan, maar kleinschalige activiteiten kunnen wél perfect corona-proof georganiseerd worden.

Groen Melle roept het gemeentebestuur op om in overleg te gaan met organisatoren en niet zomaar alle activiteiten in Melle te annuleren tot eind september.

Eind juli werd in Melle een burgemeestersbesluit afgekondigd waardoor alle publiek toegankelijke activiteiten en evenementen tot eind september geannuleerd zijn. Groen Melle vindt dit veel te kort door de bocht en vraagt dat de burgemeester in overleg gaat met organisatoren om te bekijken welke kleinschalige activiteiten op een veilige manier kunnen plaatsvinden.

Tijl De Witte (Gemeenteraadslid Groen Melle): ‘Wij vinden het niet goed dat dit bestuur met één pennentrek alle evenementen tot eind september heeft afgeschaft. Het is natuurlijk goed dat het gemeentebestuur waakzaam is voor het corona-virus en ook wij willen bijkomende besmettingen of een lokale broeihaard zeker vermijden. Maar het is niet nodig om daarvoor zonder enig overleg meteen alle publieke activiteiten tot minstens eind september te schrappen. De afgelopen maanden werden - in samenwerking met de virologen - draaiboeken, protocollen en richtlijnen uitgewerkt om culturele activiteiten in de meest veilige omstandigheden te organiseren. Als die worden gevolgd - en vele organisatoren zouden niets liever willen! - dan is het niet nodig om het culturele leven in Melle volledig stil te leggen.’

Iedereen begrijpt dat wijkkermissen nu niet veilig kunnen doorgaan, maar kleinschalige activiteiten kunnen wél perfect corona-proof georganiseerd worden.

Steun Vlaams minister-president Jan Jambon

‘Het zijn natuurlijk geen partijgenoten, maar ook Vlaams minister-president Jan Jambon en minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers steunen eigenlijk onze vraag. Zij riepen vorige week nog de burgemeesters op om culturele evenementen niet onbezonnen te schrappen en vooral ook om te overleggen met de organisatoren om samen te kijken welke activiteiten veilig kunnen plaatsvinden.’

Organisatoren op zoek buiten Melle

‘We stellen jammer genoeg vast dat een aantal organisatoren (bv. comic Sense vzw of KultuurThuis Henri) nu ook op zoek zijn naar een locatie buiten Melle om hun activiteit veilig te organiseren. Het is jammer dat ze hierover niet kunnen overleggen met het gemeentebestuur en - ondanks alle inspanningen, draaiboeken en protocollen - niet de kans krijgen om hun activiteiten corona-proof en veilig te organiseren in Melle.
Wij hopen dat de burgemeester rekening wil houden met onze oproep en tóch met de organisatoren in overleg wil gaan om samen te kijken welke kleinschalige culturele activiteiten veilig kunnen plaatsvinden in Melle!’

 

Contact

Tijl De Witte - Gemeenteraadslid - 0493 50 86 56 - [email protected]