Groen voert actie rond mobiliteit aan station Melle

Heel wat pendelaars kregen vrijdag 9 mei aan het station van Melle een flyer van Groen in de hand gedrukt. Tijl De Witte - 10 opvolger op de Federale lijst - licht de actie toe: "Mobiliteit is voor Groen een belangrijk thema. Mensen moeten zich weer vlot, veilig, duurzaam, betaalbaar en comfortabel kunnen verplaatsen. De regering van CD&V, Open Vld en sp.a heeft gefaald in het aanbieden van milieuvriendelijk vervoer dat de concurrentie met de auto kan aangaan. Er werd 140 miljoen bespaard bij de NMBS en dat eist zijn tol. De kwaliteit en het aanbod van de treinen gaat zienderogen achteruit. Er zijn steeds meer treinreizigers, maar het aanbod volgt niet.de

Besparen op treinen - zoals de '5 voor 8' trein - was een politiek verkeerde keuze. In een land met een record aan files moet het openbaar vervoer een sneller en kwaliteitsvoller alternatief zijn dan de wagen. Ons land besteedt 2 miljard per jaar aan investeringen voor de NMBS en 4 miljard aan de bedrijfswagens, dat is toch onvoorstelbaar. "

Groen vraagt een stop op de besparingen bij het openbaar vervoer, inspraak van de reiziger, en meer groene investeringen. Groen wil een duurzaam mobiliteitsbeleid.