Groen Progressief Sociaal Melle gaat als Groen Melle naar de kiezer

Op zondag 18/12/2016 hield GPS Melle zijn laatste eindejaarsreceptie in GOC Gontrode ... want voorzitter Tijl De Witte maakte in aanwezigheid van nationaal Groen voorzitster Meyrem Almaci bekend dat ze als Groen Melle naar de kiezer gaan. Tijl De Witte: 'Wij blijven een partij van enthousiaste mensen die gedreven zijn om van Melle een gemeente te maken waar het voor iedereen goed is om te leven. Als oppositiepartij kunnen we al regelmatig wegen op het beleid, maar wij willen na de verkiezingen van 2018 ook mee de gemeente besturen. Om zoveel mogelijk Mellenaars te overtuigen om voor ons te stemmen, is een duidelijke en herkenbare naam belangrijk. GPS Melle was al een begrip in Melle, maar Groen is natuurlijk nog veel sterker als merk'.  

Meyrem AlmaciNationaal Groen voorzitster Meyrem Almaci bedankte hen voor hun duidelijke keuze voor het groene alternatief en wees op de nood aan een sterke partij die o.a. kritisch toeziet op het klimaatactieplan en die de belangen van alle weggebruikers zal verdedigen bij de opmaak van het nieuwe mobiliteitsplan.

Dominique Vandermeersch (fractieleider in de gemeenteraad) blikte terug op wat GPS Melle heeft bereikt in vier jaar als oppositiepartij.2016_1.jpg

Gemeenteraadslid Anneleen Monsieur reikte de Groene Pluim uit aan het Oudercomité van de Sint-Vincentiusschool dat het initiatief nam om een schoolstraat in te richten in de Wezenstraat.

De andere genomineerden waren de enthousiaste vrijwilligersploeg die ervoor zorgt dat Melle een FairTrade gemeente is en blijft en Het Landhuis, een biologisch tuinbouwbedrijf en sociaal tewerkstellingsproject van vzw Ateljee in Melle.