Groen Melle bedankt treinreizigers op 'Valentrein'

Op dinsdagochtend 14 februari kregen treinreizigers in het station van Melle een speciale dankjewel van Groen Melle. Groen bedankte hen voor hun keuze voor het openbaar vervoer en gaf hen de kans om een mooie trip te winnen. Met de actie in meer dan 65 stations en bushaltes in Vlaanderen en Brussel klaagt Groen de besparingen op trein, tram en bus aan. Groen-voorzitster Meyrem Almaci: "We steken de vele gebruikers van het openbaar vervoer een hart onder de riem. En dat is nodig, want de besparingspolitiek op de Lijn en de NMBS laat zich stevig voelen."  

Besparingen doen aanbod dalen en prijzen stijgen

Door de besparingen van de Vlaamse en federale regering daalt het aanbod en stijgen de prijzen. Kamerlid Stefaan Van Hecke: "De besparingen van 2,1 miljard euro op de NMBS laten zich meer en meer voelen. Dat betekent nog minder en drukkere treinen, duurdere tickets en het sluiten van stations. De stiptheid van de treinen dook in 2016 opnieuw onder de 90%."

En ook De Lijn ondervindt de gevolgen van de besparingen. Vlaams fractieleider Björn Rzoska: "Sinds deze Vlaamse regering aan de macht is, daalt elk jaar het aantal reizigers die tram of bus nemen en stijgen de prijzen. Zo is een 10-rittenkaart 50% duurder geworden en een enkele rit van 1,3 euro naar 3 euro gestegen."

Groen wil dat de trein-, tram- en busreiziger op de eerste plaats komt met stipt en aangenaam vervoer. Vlotte en snelle verbindingen, waar je ook opstapt en betere dienstverlening in grote en kleine stations. Alleen zo kunnen we de mobiliteitsproblemen in Vlaanderen en Brussel oplossen.

 

Meer investeren om mobiliteit te verbeteren ? ook in Melle!

Plaatselijk Groen-voorzitter Tijl De Witte pleit voor investeringen bij De Lijn om tram 21 te verlengen in Melle: "De Brusselsesteenweg is filegevoelig en kreunt plaatselijk onder parkeeroverlast. Het zou verstandig zijn om tram 21 te verlengen tot aan de terreinen van Eandis. Dit zou goed zijn voor de werknemers en bezoekers van Eandis én voor de studenten en leerkrachten van de Tuinbouwschool."

 

Op Valentrein kunnen de reizigers ook iets winnen

Eva Mouton maakte speciaal voor Valentrein een cartoon met '3 tips voor meer perrongeluk'. Groen trakteert de gelukkige vinder van de cartoons op een mooie trip ? met trein, tram of bus natuurlijk.