Fietsersbond Melle krijgt eerste Groene Pluim

Op zondag 14 december 2014 heeft Groen Progressief Sociaal Melle voor het eerst een Groene Pluim uitgereikt. We willen hiermee benadrukken dat het even belangrijk is om aandacht te geven aan het positieve, dan kritiek te geven op wat niet goed gaat. Groen Progressief Sociaal Melle wil met deze prijs een symbolische pluim geven aan mensen, verenigingen of bedrijven die zich inzetten om Melle beter, socialer en meer ecologisch te maken. Voor de uitreiking maakten ruim veertig mensen onder deskundige leiding van natuurgids Rudy De Mol een verkwikkende wandeling in Gontrode. Het stralende zonnetje maakte er een leuke, echt winterse tocht van.

Na de wandeling stonden de glazen (en gelukkig ook de warme soep) al te wachten voor de receptie waarmee we het nieuwe jaar al willen verwelkomen.
Gemeenteraadslid en fractieleider Dominique Vandermeersch blikte terug op het aflopende politieke jaar, waarbij gemeenteraadslid Rita Moeraert letterlijk in de bloemetjes werd gezet. Zij neemt na twintig jaar onafgebroken inzet afscheid van de gemeenteraad.

Voorzitter Tijl De Witte motiveerde de Groene Pluim voor de Fietsersbond in een aantal kernbegrippen: inzet voor actieve weggebruikers, duurzame mobiliteit, spreekbuis voor de fietsers, ijveren voor veilige fietsinfrastructuur en doen dit als partner van het gemeentebestuur.

Enkele leden van de Fietsersbond namen daarna de Groene Pluim in ontvangst en de voorzitster sprak nog een kort dankwoord uit.

In de rand van de uitreiking werd ook bekend dat Anneleen Monsieur ontslag neemt als voorzitster van de Fietsersbond, omdat zij Rita Moeraert zal opvolgen in de gemeenteraad en de twee functies niet wil vermengen.