Fietsactie voor meer veiligheid op Gontrode Heirweg

Op 'autovrije zondag' 16 september organiseerden we samen met Groen Merelbeke een fietstocht. We vroegen hiermee aandacht voor de actieve weggebruikers (voetgangers en fietsers) en ook voor dringende oplossingen voor de veiligheid van alle weggebruikers op o.a. de Gontrode Heirweg. We verzamelden met een vijftigtal sympathisanten aan het station van Merelbeke, waar Stefaan Van Hecke o.a. pleitte om dit station verder uit te bouwen tot een knooppunt van openbaar vervoer met een infrastructuur die nog meer op fietsers is afgestemd.Na een korte fietstocht hielden we daarna halt aan de Gontrode Heirweg ter hoogte van de Varingstraat en de Verbrande Heiwegel. Zoals iedereen wel weet, is de Gontrode Heirweg een typische, drukke verbindingsweg zonder fietspaden en met nauwelijks trottoirs. Deze weg is zeer onveilig voor alle weggebruikers, maar zeker voor voetgangers en fietsers.

Dominique - onze lijsttrekker - zei het zo: "GPS Melle en Groen Merelbeke vragen dat beide gemeentebesturen hun verantwoordelijkheid opnemen om deze weg eindelijk aan te pakken. De heraanleg is niet eenvoudig omdat ook Aquario en dienst 'Waterwegen en Zeekanaal' betrokken partij zijn, maar in afwachting van een grondige aanpak moeten tijdelijke maatregelen de veiligheid voor voetgangers en fietsers kunnen verhogen."

Via de Verbrande Heiwegel (nog niet opgenomen in het fietsroutenetwerk) ging de fietstocht verder langs knelpunten voor fietsers en voetgangers in Merelbeke, om te eindigen met een gezellige picknick in het Liedermeerspark.