Een duurzame verkiezingscampagne

Zoals iedereen intussen wel weet, zijn er in oktober weer verkiezingen. Traditioneel is dat een periode waarin verkiezingsborden als paddestoelen uit de grond schieten en de brievenbussen het verkiezingsdrukwerk nauwelijk kunnen slikken. Of kan het ook anders? GPS Melle wil er deze keer een duurzame verkiezingscampagne van maken. We hebben daarom alle politieke partijen gevraagd of ze akkoord kunnen gaan met een aantal afspraken.Ten eerste willen wij dat de gemeente zorgt voor voldoende gemeentelijke aanplakborden in alle wijken. Hierdoor kan het aantal borden dat op privéterreinen wordt geplaatst, drastisch verminderen.

Daarnaast vragen wij dat alle verkiezingsdrukwerk op een milieuvriendelijke wijze wordt geproduceerd.

Tot slot stellen wij voor om het ongeadresseerde verkiezingsdrukwerk gebundeld te bezorgen. De Post/bpost heeft dit bij vorige verkiezingen al gedaan in andere gemeenten. Op deze manier krijgen de Mellenaars informatie van alle partijen en wordt een overdreven papierslag in de brievenbussen vermeden.

Al deze afspraken samen kunnen er voor zorgen dat de verkiezingscampagne in Melle duurzamer wordt, maar de belangrijkste vraag blijft: "Geven de Melse kandidaten het goede voorbeeld?"