Drie kandidaten strijden voor Groene Pluim 2017 in Melle

Groen Melle stelt de drie kandidaten voor die overblijven uit een langere lijst van genomineerden en die nu strijden voor de Groene Pluim 2017 in Melle. De winnaar van de Groene Pluim 2017 wordt bekend gemaakt op de op zondag 17 december. oudejaarsreceptie

Groen Melle reikt dit jaar voor de vierde maal een Groene Pluim uit aan een persoon, groep of organisatie die zich op een bijzondere wijze inzet voor een groene, duurzame, sociale en warme samenleving in Melle.

Vorige winnaars

In 2014 won Fietsersbond Melle de allereerste Groene Pluim voor hun inzet voor de fietsers en veilige fietsinfrastructuur in Melle. De Milieuraad van Melle ging in 2015 met de eer lopen omdat ze ervoor gezorgd ?hebben dat Melle het Europees burgemeestersconvenant heeft ondertekend. In 2016 mocht het Oudercomité van de Sint-Vincentiusschool de Groene Pluim mee naar huis nemen, omdat zij het initiatief namen om van de Wezenstraat een schoolstraat te maken.

Mellenaars brachten zelf kandidaten aan

Groen-voorzitter Tijl De Witte: 'We hebben in oktober alle Mellenaars opgeroepen om mensen, verenigingen of bedrijven voor te dragen en daar zijn heel mooie kandidaturen uit gekomen. Uit die longlist presenteren wij nu de drie kandidaten die dit jaar de beste kansen hebben om de Groene Pluim te winnen.'

Jonge zwerfvuilraper, ecologisch festival of speelbos-inrichters?

Mattijs en zijn opruimteam De eerste kandidaat is Mattijs, een 11-jarige jongen uit de Schauwegemstraat die heel Melle proper wil  maken ? en daarom zelf de mouwen opstroopte. Hij raapte niet alleen een tiental vuilzakken volzwerfvuil van de straten in Melle, maar overtuigde ook zijn vrienden en zelfs de hele school om te strijden tegen zwerfvuil en voor een meer propere school. Jeugdig enthousiasme omgezet in energie voor een groener Melle!

OZON

 

Als tweede genomineerde tekent de Chiro van Gontrode present. Zij organiseerden begin september OZON, een festival waar ecologie, duurzaamheid en 'zero waste' centraal stonden. Bezoekers konden er genieten van muziek, ecologisch verantwoord eten en drinken, swishing (2de handskleding ruilen), een Repair Café en nog veel meer ... maar konden lang zoeken naar vuilbakken! De Chiro bewees hiermee dat leuke evenementen in Melle ook ecologisch en duurzaam georganiseerd kunnen worden.

Opening Speelbos Melle ?Als derde maar daarom niet minste kandidaat, wordt de Milieuraad van Melle genomineerd voor hun inspanningen voor de realisatie van een speelbos in Melle. Van de zoektocht naar een goede locatie over de eerste aanplant in 2012 tot de opening in oktober 2017: steeds was de Milieuraad grote voortrekker en drijvende kracht.

 

De winnaar van de Groene Pluim 2017 wordt bekend gemaakt op de oudejaarsreceptie van Groen Melle op zondag 17 december van 11 tot 13 uur in GOC Gontrode, Geraardsbergsesteenweg 94, 9090 Melle. Meer informatie over de receptie vind je op onze facebookpagina